Για 4η συνεχή χρονιά με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση πορεία στη Λίμνη Ρειτών (Κουμουνδούρου) - Σάββατο 4/2/2012


Για 4η συνεχή χρονιά, φορείς της Δυτικής Αττικής και bloggers με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων (2/2/2012) πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στη Λίμνη Ρειτών (Κουμουνδούρου). Με δύο μεγάλα πανό που έγραφαν "Η ΛΙΜΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ", "ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΕΛΠΕ" οι συγκεντρωμένοι με πορεία επί της Λ.Αθηνών κατευθύνθηκαν προς το Δυτικό τμήμα της Λίμνης και συμβολικά αποκαθήλωσαν ένα τμήμα της διαφημιστικής πινακίδας που βρίσκεται στο λόφο.
Ως γνωστό η Λίμνη Ρειτών (Κουμουνδούρου) έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος με το ΦΕΚ 5/Β/8-1-1974 και ως εκ τούτου απαγορεύονται οι διαφημίσεις.

Αντιπροσωπία των συγκεντρωμένων επέδωσε στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου ψήφισμα για τη ρύπανση της Λίμνης.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πρόγραμμα παρεμβάσεων σε πολιτικό, κινηματικό, επιστημονικό επίπεδο.
(Περισσότερες φωτογραφίες και σχόλια από τα blogs των φορέων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, πορεία: Διαρκής Κίνηση Χαϊδαρίου, Βουρκάρι, ΑΙΓΙΑΛΟΣ, Χαϊδάρι SOS, Λίμνη Κουμουνδούρου, Κορυδαλλός, ECOELEUSIS, Φίλοι του Πυριτιδοποιείου)