ελαφόνηSOS

  Η Ελαφόνησος και τα Βάτικα στην Λακωνία το 2007 απειλήθηκαν με κατασκευή θερμοηλεκτρικού εργαστασίου παραγωγής ενέργειας. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται για περιοχή Natura 2000 με μία λιμνοθάλασσα κι έναν αρχαιολογικό χώρο που συγκαταλέγεται πλέον στα επτά υποβρύχια θαύματα του πλανήτη το Υπουργείο Ανάπτυξης και η ΡΑΕ δέχθηκαν την αίτηση και φυσικά αυτά  δεν μπορούσαν να μας αφήσουν αδιάφορους. Δυναμικά, ενεργοί πολίτες καταφέραμε να σώσουμε τον τόπο...
 
Με άρθρο μας, στην εφημερίδα "ΕΝ ΜΑΛΕΩ", κατόπιν έρευνας μαζί με τον Δρ. Σταμούλη Ιάκωβο καταδείξαμε παραλήψεις και παρατυπίες στην Αίτηση για την κατασκευη του εργοστασίου που δεχθήκαν και δεν λάβαν υπόψη τους η ΡΑΕ και το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Videos μου και φωτογραφίες μου ταξίδεψαν μέσα από το internet  την ομορφιά του τόπου και το ζήτημα της επικείμενης απειλής σε όλη τη γη.
Οι μαύρες σημαίες και οι αφίσες μας εδώσαν ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους.
Οι δύο όψεις από το φυλλάδιο (15.000 αντίτυπα) που δημιούργησα με εικόνες και πληροφορίες για τα Βάτικα και την Ελαφόνησο ενάντια στην επικείμενη καταστροφή.

 Η αφίσα (1.000 αντίτυπα) που δημιούργησα για το κάλεσμα στην διαμαρτυρία στις 28/4/2008 συτην Πούντα, απέναντι από την Ελαφόνησο. Συνδιοργανωτές και συμμετέχουν τοπικοί σύλογοι, τοπικές εφημερίδες, ιστοσελίδες, ιστολόγια κ.α.
  
 Άλλοι μιλούν για 2.500 άνθρωπους, άλλοι για 4.500 με 5.000, όποιο κι αν ήταν το νούμερο είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ στην Λακωνία και μάλιστα σε μία ακρούλα της Πελοποννήσου κοντά στον Κάβο Μαλιά.
Τα 200 t-shirts  που δημιούργησα τονίζαν και συνεχίζουν να θυμίζουν τον εφιάλτη για καταστροφή της περιοχής.
 Σήμερα, στην περιοχή, οι συνεχιζόμενες πλέον αρχαιολογικές έρευνες κυρίως από το Βρεττανικό Πανεπιστήμιο του Nottingham, έχουν ήδη προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον με δημοσιεύματα και αφιερώματα σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. Το καλοκαίρι που πέρασε το BBC πραγματοποίησε γυρίσματα για το πρώτο από τα 4 ντοκυμαντέρ που θα αφιερωθούν στο Παυλοπέτρι. Το ντοκυμαντέρ θα προβληθεί από το BBC2 και το Discovery Channel και αναμένεται να εγείρει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον για την περιοχή. Στις προτάσεις της αρχαιολογικής ομάδας που ερευνά την πολιτεία από το 2009, για την ποιοτική τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι η δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης Κοινού και Μελετών για το Παυλοπέτρι, καθώς και σε εύλογο χρονικό διάστημα η δημιουργία υποβρύχιου αρχαιολογικού πάρκου.