Δημαρχείο Κορυδαλλού

Εγκαίνια για το νέο Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη 240, την ημέρα γιορτής των πολιούχων της πόλης, των Ταξιαρχών, στις 8 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα.
Βρίσκεται στη θέση όπου υπήρξε το «Άσυλο Αλητοπαίδων» και μετέπειτα "Αναμορφωτήριο", τη θέση του κολαστηρίου για δεκάδες εκατοντάδες ανήλικα αγόρια για πάνω από 50 χρόνια, πήρε ένα σύγχρονο Δημαρχείο που περιβάλλεται από έναν εντυπωσιακό χώρο πρασίνου και αναψυχής.

Σύγχρονο, φωτεινό και με σωστό προσανατολισμό στον Ήλιο (κλασσική ελληνική παράδοση που χάθηκε παράλληλα με την έλευση της αντιπαροχής και της οριζόντιας ιδιοκτησίας) κτίριο, αποτελείται από δυο ισόγειους αυτόνομους χώρους συνολικής επιφάνειας 1000 περίπου τετραγωνικών, δυο ορόφους συνολικά 1900 τ.μ., καθώς και υπόγειο χώρο στάθμευσης 900 περίπου τ.μ. Στους ισόγειους χώρους στεγάζονται οι υπηρεσίες που αφορούν στην καθημερινότητα και στην εξυπηρέτηση των δημοτών, όπως το ΚΕΠ, το ληξιαρχείο, το δημοτολόγιο, το πράσινο, η παιδεία.

Στο ισόγειο βρίσκεται επίσης η αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί και ειδικές ημερίδες και εκδηλώσεις.