Το Ακροπατώντας είναι ενα βιωματικό εργαστήριο που σκοπό έχει να μας φέρει πιο κοντα στα βασικά στοιχεία της ζωής και του πολιτισμού μας, τα ίχνη μας.Αφήνοντας το αποτύπωμά του ο άνθρωπος αφήνει το σημείο του στο χώρο και το χρόνο. Αυτός είναι ένας τρόπος να σηματοδοτεί τον χώρο, να εξερευνά το χρόνο και να κατοικεί.Υπάρχουν αποτύπωματα που είναι τυχαία και δείχνουν την καθημερινή παραμονή του, μια δραστηριότητα μέσα στη φύση ή και τη σχέση του με τους άλλους ανθρώπους. Πιο συχνά
τα ίχνη του είναι δημιουργήματα που εσκεμένα έκανε. Αυτά είναι σημάδια του πολιτισμού και της κουλτούρας του. Τα συναντάμε στα μουσεία και στις εκθέσεις και μας δείχνουν πως ο άνθρωπος σκέφτεται και δημιουργεί τις
σταθερές αξίες του πολιτισμού του.
Αυτό το παιδαγωγικό σεμινάριο σκοπό έχει να αφυπνίσει την κρυμένη ανάγκη του ανθρώπου να αφήνει τα ίχνη του και να την κάνει μια συνειδητή και γόνιμη διαδικασία. Μέσα απο συγκεκριμένες εικαστικές δράσεις καλούμαστε να ανακαλύψουμε την πλούσια δημιουργική μας φύση και να την κάνουμε παιχνίδι και χαρά.
Ο στόχος των εργαστηρίων είναι να εξερευνηθεί το βιωματικό αποτύπωμα τόσο το θεμιτό όσο και το αθέλητο. Τα εργαστήρια θα εξερευνήσουν την έννοια του αποτυπώματος, την σχέση του με το πολιτισμό στο πέρασμα των χρόνων, την διαφορά αλλά και την σχέση τυχαίου και συνειδητού αποτυπώματος, καθώς επίσης το ΕΓΩ/ΕΜΕΙΣ και το αποτύπωμα μας.
Έναρξη: Κυριακή 23 Οκτωβρίου και ώρα 17:00
Εγκαίνια: Κυριακή 13 Νοεμβρίου ώρα 17:00
Ωράριο: Τετάρτη - Παρασκευή 1800-2100
Σαββατοκύριακα 1000-1400 & 1800-2100
Η λήξη: 23 Νοεμβρίου.
επικοινωνία: akropatontas@gmail.com
Μία ομάδα καλλιτεχνών δημιουργεί μια ομαδική έκθεση με θέμα το ανθρώπινο ίχνος, την αποτύπωση του, την διαδρομή στην ζωή, με εφαλτήριο το πρωτότυπο αποτύπωμα του νεογέννητου παιδιού ακριβώς την στιγμή της γέννησής του.
Από τις 23 Οκτωβρίου και για τρία Σαββατοκύριακα, στο επιβλητικό κτίριο των αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών (Ε.Π.Α.Σ.Κ.Τ) στην Πλάκα, θα λειτουργήσουν δωρεάν εργαστήρια για παιδιά και τους γονείς τους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις τέχνες και να δημιουργήσουν το δικό τους – μεγαλύτερο πια - ίχνος στον χώρο.